Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια σοκολάτα; Ένα προϊόν με πολλές γεύσεις, αλλά και συναισθήματα! Οι λάτρεις της, λοιπόν, έχουν την ευκαιρία να γευτούν την χειροποίητη κυπριακή σοκολάτα, η οποία κατασκευάζεται στο μοναδικό σοκολατοποιείο στην Κύπρο, το οποίο βρίσκεται στο ορεινό χωριό Πλάτρες στο Τρόοδος. Σοκολάτες σε διάφορα σχήματα και γεύσεις, όπως λεβάντα, την οποία η γη παράγει σε αφθονία στην περιοχή γύρω από τις Πλάτρες. Επίσης, υπάρχουν γεύσεις από τσίλι, αλλά και πιο κλασικές όπως γάλακτος, μαύρη ή λευκή σοκολάτα.
Το κακάο, το οποίο χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό για την κατασκευή της σοκολάτας εισάγεται από την Βενεζουέλα, το Περού και το Βιετνάμ.
Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εξάγει τα προϊόντα της σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη, Ελβετία, Σουηδία, Ρωσία.
Οφέλη σοκολάτας
Γιατί όμως να επιλέξει κάποιος καταναλωτής την χειροποίητη κυπριακή σοκολάτα; Η ιδιοκτήτρια της μικρής σοκολατοβιοτεχνίας, Κατερίνα Δήμοβα μας αποκάλυψε τον λόγο: «Το μυστικό ό, τι είναι νόστιμο είναι απλό: πάρτε τα καλύτερα συστατικά και προσθέστε αγάπη και φροντίδα!»
«Η ποιοτική σοκολάτα μας κάνει πιο υγιείς μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ρυθμίζοντας την αρτηριακή πίεση ή θεραπεύοντας τον βήχα. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μας κάνει πιο ευτυχισμένους υποστηρίζοντας το νευρικό μας σύστημα, εκτελώντας λειτουργίες αντικαταθλιπτικού, μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας την ενεργειακή μας ισορροπία. Επίσης, τα προϊόντα σοκολάτας μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι και πιο ελκυστικοί μέσω του ελέγχου της όρεξης, της πρόληψης του οξειδωτικού στρες, της διατήρησης της γονιμότητας και της χρησιμότητας ως φυσικού αφροδισιακού. Επιπλέον, η σοκολάτα αυξάνει την όξυνση τόσο των αισθήσεων όσο και του μυαλού μας, καθιστώντας μας πιο διαισθητικούς και βελτιώνοντας την όραση”, καταλήγει.